13 nov 2020 - November groep 8
De eerste weken na de herfstvakantie is er hard gewerkt in groep 8.

We hebben de afgelopen week de Cito toetsen gemaakt. Ook hebben wij aandacht besteed in de klas aan de week van de mediawijsheid. Wij hebben meegedaan aan het spel van Media Masters.

Media Masters is een spel over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8.

Door het spelen van de game zijn de kinderen een stuk mediawijzer geworden.

De komende periode zullen in het teken staan van de Sint. Maandag 16 november trekken we lootjes in de klas. Daarna is het de bedoeling dat er thuis mooie surprises gemaakt worden door de kinderen. Als we dan op 4 december het Sinterklaasfeest vieren in de klas kan iedereen blij gemaakt worden met een surprise waarin een cadeautje zit. Ook een gedichtje mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Ook zullen we via de digitale weg bezoekjes aan middelbare scholen gaan brengen de komende periode. Door Corona is het wat ingewikkeld om fysiek een bezoek te brengen aan de middelbare scholen. Daarom is ervoor gekozen dat de middelbare scholen via het smartboard bij ons in de klas langs komen.

Genoeg te doen dus de komende tijd!

05 okt 2020 - Groep 8

Welkom op de site van groep 8!

04 okt 2020 - Kijkje in groep 8
Preview foto Beste allemaal,

Inmiddels zijn we alweer 6 weken hard aan het werk in groep 8. De zomervakantie ligt voor ons gevoel alweer ver achter ons. Buiten verandert de temperatuur en zien we de bladeren aan de bomen verkleuren en afvallen.

In ons lokaal op de derde verdieping houden wij ons niet zo bezig met de herfst maar zijn we keihard aan het werk. We werken met rekenen en begrijpend lezen met een nieuwe methode. Maar ook bij spelling en taal moeten we onze schouders er flink onder zetten.

Hieronder volgt een kijkje in de lesstof die we tot nu toe gehad hebben.

Met rekenen zijn we druk bezig geweest met verhoudingen, procenten, kommagetallen en breuken.

Bij spelling hebben we de nadruk vooral gelegd op de werkwoordspelling, hoe schrijven we een persoonsvorm? Wat is een voltooid deelwoord en hoe schrijf je een voltooid deelwoord? We zijn nu zelfs bezig met voltooid deelwoorden met een trema.

Met taal houden we ons op dit moment bezig met woorden die we hebben geleend uit een andere taal maar ook hebben we het al gehad over voorvoegsels en zijn weer in de weer geweest met het benoemen van de zinsdelen en woordsoorten.

Voor begrijpend lezen hebben we de nieuwe versie van de methode Blits in gebruik genomen. Deze gebruiken we naast onze methode van Leeslink. Leeslink doen we twee keer in de week en Blits één keer in de week. Bij leeslink gaat het vooral om het lezen van teksten en het zo goed mogelijk begrijpen wat de tekst inhoudt, het maken van samenvattingen is vooral erg belangrijk. Bij Blits ligt de nadruk meer op studered lezen; we lezen tabellen, kaarten en grafieken af.

Bij geschiedenis houden we ons bezig met de tijd van jagers en verzamelaars, de Germanen en de Romeinen.

Bij aardrijkskunde houden we ons bezig met continenten, de bewegende aardkorst, bergen en vulkanen. Ook krijgen we één keer in de  twee weken topografie mee naar huis. Tot nu toe zijn de wereld, Australië en Nieuw Zeeland en Zuid-Oost Azië aan bod gekomen.

Ook werken we iedere week op de chromebooks in de klas aan natuur, we hebben het oog en de hersenen onder de loep genomen.

Ook handvaardigheid, tekenen en muziek worden niet vergeten. Wekelijks komen deze vakken ook aan bod. Met tekenen hebben we appelschillen getekend, er zijn twee voorbeelden op de site te zien.

Omdat we in groep 8 ook al vooruit aan het kijken zijn naar volgend jaar, praten we in de klas veel over het voortgezet onderwijs. Hoe gedraag je je daar? Wat wordt er van je verwacht? Wat staat ons allemaal te wachten volgend jaar?

Nog twee weken hard werken en dan is het tijd voor een welverdiende herfstvakantie!

Juf Elly en juf Renate

25 aug 2020 - Welkom in groep 8
Beste kinderen en ouders van groep 8

31 augustus gaat het nieuwe schooljaar weer van start. Wij hebben er zin.

Op maandag en op donderdag heeft groep 8 gym.

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Elly in de groep, op donderdag en vrijdag  juf Renate.

Informatie zetten wij op deze site en/of op Schoudercom.

We gaan er een gezellig jaar van maken!

Juf Elly en juf Renate