Kwaliteitszorg
Het stelsel kwaliteitszorg is de wijze waarop de kwaliteit van het onderwijs planmatig wordt bepaald, bewaakt, geborgd, verbeterd en verantwoord. We werken met een schoolplan om de kwaliteit van ons onderwijs voortdurend te verhogen. We beschrijven in dit plan het beleid dat aan de basis staat van hoe onze school werkt en wat we willen bereiken. Kwaliteitszorg gaat over de manier waarop de doelen in het plan worden bereikt.
Het cyclisch en planmatige proces wordt vormgegeven in verschillende documenten: het schoolplan, de schoolgids, de beschrijving van onze Basis- en extra ondersteuning, de schoolanalyses en het jaarplan.
Aan het begin van het schooljaar wordt met elke ouder/verzorger en leerling een startgesprek gehouden.
In november bespreken de intern begeleiders en de leerkrachten de leerlingen en met ouders is er een voortgangsgesprek.
We nemen in januari en juni de Cito toetsen Leerling in Beeld af. De leerkrachten analyseren de gegevens en bespreken de uitslagen met de intern begeleiders, waarna er een beredeneerd aanbod voor de leerlingen wordt vastgesteld. In februari en juli krijgen de leerlingen hun rapport mee en worden de resultaten met ouders besproken.
We stellen het op prijs als leerlingen zelf ook bij de gesprekken aanwezig zijn.
Wanneer er op enig gebied zorgen zijn rondom de ontwikkeling van een leerlingen, kan de intern begeleider betrokken worden en extra hulp ingezet worden.
Aan het einde van elk schooljaar vindt er een overdracht plaats van de huidige leerkracht naar de nieuwe leerkracht, zodat de nieuwe leerkracht van uw kind op de hoogte is van zijn of haar onderwijsbehoefte.
Tegelijkertijd met dit cyclisch proces op leerling niveau analyseren we ook op schoolniveau de resultaten. Deze analyse bespreken we met elkaar en daarna ook met het bestuur. Hierna bepalen we met elkaar wat de doelen en thema’s op onderwijskundig gebied voor de komende jaren gaan worden.
